Tomáš Weis

Pracuje jako technik měření emisí v Autocentru Svitavy. Jméno Tomáše Weise je známé i modelářům, neboť je aktuálně vedoucím modelářského kroužku a rovněž místopředsedou Modelklubu ve Svitavách.

Studoval SŠ automobilní jako autoelektrikář. Nejdříve pracoval pět let jako autoelektrikář v autoservisu Škoda, poté jako automechanik a autoelektrikář v Autocentru Svitavy a nyní čtvrtým rokem jako technik měření emisí.

Modelářství se věnuje po vzoru starších mužů z rodiny. „Je to v rodině, otec i strýc se modelářství také věnují, je to obrovská zábava, relax i sport,“ objasňuje Tomáš Weis svou zálibu. Modelářství se věnuje celkem šestadvacet let, od svých sedmi let chodil do kroužku a od osmnácti kroužek i vede.

Sdružení pro město Svitavy podporuje z jednoduchého důvodu – protože ho tvoří super lidé. „Například David Šimek, Ondra Komůrka nebo Pavel Padyásek, se kterými se znám kupu let, dělají spoustu věcí pro město. Pro mě je hlavní, že podporují mládež a sporty. Dobře se mi s nimi spolupracuje,“ říká Tomáš Weis. Za poslední čtyři roky se podle jeho mínění nejvíce podařilo zvelebení Rosničky a jejího okolí, oprava Langrovy vily, skvělá je zeleň ve městě.

„Bylo by super mít za čtyři roky rekonstruovanou budovu Tramtáryje, také sportovní areál Cihelna a za důležité považuji i navýšení počtu parkovacích míst, hlavně na sídlištích,“ naznačuje Tomáš Weis své priority pro následující čtyři roky.

Jeho rodinu tvoří manželka Tereza, která je aktuálně na mateřské dovolené, a tříletý syn Matyáš

Volný čas dělí Tomáš Weis mezi rodinu, přátele a milované letecké modelářství.

„Peníze budou, my nebudem.“