Ondřej Raus

Vojenský policista, cestovatel a autor cestopisu o putování Kapverdami Ondřej Raus je úplným nováčkem ve sdružení. Proč SPMS věnuje svůj čas a úsilí? „Protože lidem ze SPMS na Svitavách opravdu záleží,“ zdůvodňuje své stanovisko.

Ondřej Raus absolvoval Vojenskou střední školu Jana Lucemburského ve Vyškově obor gastronomie – proviantní zabezpečení. Pracoval u 21. Základny taktického letectva v Čáslavi a v současnosti působí u oddělení ochrany objektů Vojenské policie Olomouc.

SPMS podporuje už déle, oficiálně pak nyní, před komunálními volbami v září 2022. „Velkou část z členů moc dobře znám, věřím jim a myslím si, že jim na Svitavách opravdu záleží,“ vypočítává podněty ke svému rozhodnutí. Při práci v SPMS by se rád zapojil v oblasti životního prostředí, sportu a volného času, tato témata mu jsou nejbližší.

Jako velmi povedenou hodnotí revitalizaci vlakového nádraží, zastřešení ledové plochy a vybudování projektu Šance. O odpovědi na otázku, co by se mělo či mohlo povést během následujících čtyř let, má jasno: „Uvítal bych kvalitní vodu a celkovou další úpravu širšího okolí u Rosničky, rovněž upravené prostory areálu Cihelny. A ocenil bych koupací či zanořovací jezírko ve Vodárenském lese nebo jeho okolí…“

S partnerkou Alenou, která je momentálně na mateřské dovolené, mají syna Michaela, jemuž budou dva roky.

Volný čas Ondřeje Rause náleží rodině, přátelům, práci na zahradě, přírodě, sportu – především florbalu a plavání, četbě a studiu portugalštiny.