Bc. Eva Huschková

Vedoucí oddělení sociální péče Městského úřadu ve Svitavách Eva Huschková je členkou SPMS od minulého volebního období, na kandidátní listině se objevuje podruhé. Od roku 1985 pracuje v sociální oblasti, i ve Sdružení pro město Svitavy se zapojila do práce v oblasti zdravotnictví a sociálních služeb.

Maturovala na svitavském gymnáziu, po odchodu z Pedagogické fakulty Hradec Králové si doplnila vzdělání v nástavbovém studiu pro sociální oblast. V roce 2011 dokončila bakalářské studium v oboru sociální práce na Univerzitě Palackého v Olomouci.

V sociální oblasti pracuje bezmála čtyřicet let, od roku 1991 působí na Městském úřadě ve Svitavách. Pátým rokem je místopředsedkyní Komise Rady Pardubického kraje pro integraci romské komunity a dalších etnických skupin. Řadu let pořádá ples města či veletrh sociálních služeb.

Narodila se ve Svitavách, navštěvovala zde základní i střední školu. Ve dvaceti letech se odstěhovala do nedalekého Vendolí, aby se po pětatřiceti letech opět vrátila do rodného města. Velmi dobře zná prostředí města a lidi v něm. „Ráda bych něco ovlivnila,“ říká Eva Huschková o svém vstupu do komunální politiky. Se SPMS sympatizuje proto, že členy je mnoho lidí, které zná velice dlouho a velmi si jich váží. Hodlá se zapojit především do oblasti sociální, kde má výborné znalosti.

Zajímá se také o stav náměstí, o to, jak ho „oživit“. „Ano, to je velké přání nás všech, stále to opakujeme, ale zatím nemáme recept, jak na to. Léta se o to snažíme. Já chci přiložit ruku k dílu a změnit, co půjde. A také bych si přála, aby mladí po studiích našli důvod, proč se do Svitav vrátit,“ neskrývá Eva Huschková svůj krásný vztah ke Svitavám.

Manžel Evy Huschkové je již v důchodu a toto období si náležitě užívá. Mají dva syny, Michala a  Marka, kteří bydlí a pracují ve Svitavách. Její velkou radostí je více jak roční vnuk Matěj.

Volný čas dělí mezi rodinu, sportovní aktivitu heat, jíž se věnuje sedmým rokem, četbě a odpočinku. Má ráda setkávání s dobrými přáteli, s některými se přátelí více než 50 let.

„Přej a bude Ti přáno.“