Pavel Padyásek, DiS.

Vnuk Václava Koukala, někdejšího starosty Svitav a českého senátora, Pavel Padyásek se uchází o hlasy voličů ve druhém volebním období, přestože členem SPMS je mnohem déle. Navazuje na úspěšnou práci svého dědečka a rozvoj města mu zkrátka není lhostejný. Přes 10 let působí jako pedagogický pracovník ve Středisku volného času Tramtáryje.

Vystudoval Střední pedagogickou školu v Litomyšli, navázal vyšším stupněm vzdělání na téže škole.  Pracuje v Tramtáryji, vede kroužky Kytary, Ukulele, Horolezecký pro mladší děti, zabývá se přípravou školních soutěží v rámci ministerstva školství, také těch akcí, které pořádá Tramtáryje (mezi oblíbené patří Pekelný Mikuláš či karneval na ledě). Podílí se na vymýšlení společných her pro děti a dospělé, jeho zálibou je tvorba šifrovacích a detektivních her pro rodiny, je autorem dvanáctihodinové noční outdoorové šifrovací hry pro dospělé Můra.

Vedle těchto aktivit je také zapáleným táborovým vedoucím. „Když jsem jako dítě a později jako instruktor přičichl k táborům, tak mě prostě nejvíc baví být tím, kdo vymýšlí a zprostředkovává zábavu a akci ostatním. To mě vlastně různě provází stále, a dokonce se z toho stala moje práce. A to je skvělé!“ netají se Pavel Padyásek nadšením.

Členem SPMS je řadu let, do zastupitelstva ale kandiduje teprve podruhé. „Věřím v dobré lidi ve Sdružení pro město Svitavy, vidím totiž spoustu výsledků. A to je i důvod, proč se chci zapojit,“ ozřejmuje své působení.

Ve sdružení se ho týká především oblast školství a kultury. Jako nejpodstatnější vidí trvalé zkvalitňování výuky, údržbu a rozšiřování školských prostor a budov s efektivním využíváním dotací a evropských projektů podpořených městem. Podporuje rozšíření prostor pro ZUŠ a samozřejmě rekonstrukci Střediska volného času.

Jeho žena Jana je na rodičovské “dovolené“.  Vychovávají dva syny, pětiletého Václava a dvouletého Viléma.

Volný čas dělí Pavel mezi rodinu, práci a hudbu. Hraje na ukulele v kapele S.U.E. Má rád i turistiku, koloběžku, discgolf, přírodu, horolezení, moderuje některé ze svitavských akcí.

„Pr.el musí bejt, i kdyby na chleba nebylo.“ (Mario Kučera)