MUDr. Táňa Morávková

První polovinu kandidátní listiny SPMS uzavírá Táňa Morávková. Rodačka z Jaroměřic u Jevíčka žije a pracuje ve Svitavách, je vyhledávanou zubní lékařkou, stomatologii se věnuje od roku 1997.

Maturovala na jevíčském gymnáziu, titul MUDr. v oboru stomatologie získala na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně.

Svitavy považuje za svůj domov. Ráda se vydává na procházky k Lánskému rybníku a do Vodárenského lesa. „Ano, Svitavy mají i slabá místa, například náměstí, z něhož se pomalu vytrácí život. Na vině jsou nákupní centra, do nichž se přesunuli nakupující,“ říká Táňa Morávková. Ráda by něco změnila, a právě v SPMS cítí příležitost o změnách diskutovat a dotáhnout je do zdárného konce. „Myslím si, že vize SPMS mají smysl, nejsou to jen slova na papíru. Neslibujeme nemožné, snažíme se naplňovat program, k němuž jsme se zavázali,“ říká Táňa Morávková o svém působení ve sdružení. Už jako úplný nováček v komunální politice mohla říct svůj názor a toho si váží.

Do zastupitelstva před čtyřmi lety kandidovala poprvé, tehdy byla nováčkem i ve Sdružení pro město Svitavy. Ráda by nadále pracovala pro oblast životního prostředí. Za další volební období by ráda viděla rekonstruovaný krytý bazén, nový obchvat města a nové cyklostezky.

Táňa Morávková má dvě děti, dcera Julie studuje Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, syn Jan studuje na Obchodní akademii ve Svitavách. Do rodiny náleží i pejsek, čtrnáctiletá Ema rasy silky teriér. Vedle rodiny věnuje Táňa Morávková svůj volný čas jízdě na kole, má ráda divadelní představení, kino a koncerty.

„Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítra.“ (České přísloví)