MUDr. Monika Palatková

Rodačka ze Spišské Nové Vsi na Slovensku Monika Palatková je lékařkou a od roku 1996 pracuje ve Svitavské nemocnici na oddělení zobrazovacích metod, které zahrnuje několik pracovišť -  rentgen, ultrazvuk, CT pracoviště, denzitometrii a mamografii. V posledních volbách byla úspěšná a stala se za SPMS zastupitelkou.

Monika Palatková maturovala na Gymnáziu Spišská Nová Ves, vystudovala medicínu na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Od roku 1996 žije a pracuje ve Svitavách. Do Svitav během studií několikrát „zabloudila“ s kamarády a také při hledání práce v oblasti východních Čech. Radiologie byla jedním z oborů, o které se zajímala, a zůstala u něho. „Nemohla jsem si lépe vybrat. Je to pořád výzva, zajímavé případy, nové metody, lepší zobrazení, neustálý impuls vzdělávat se, také ráda pracuji s lidmi,“ popisuje Monika Palatková vztah ke své profesi.

V uplynulém volebním období byla členkou Zastupitelstva města Svitavy. V zastupitelstvu se věnuje problematice zdravotnictví a sociálním záležitostem, s prací pro tyto oblasti by ráda pokračovala i nadále. Také by se ráda věnovala životnímu prostředí.

„Chtěla bych vidět stabilnější nemocnici, k čemuž nám může pomáhat i pomáhá město poskytnutím bytů pro zaměstnance. Chtěla bych zažít přestavbu i naší nemocnice v moderní areál,“ hovoří Monika Palatková o cílech pro nadcházející roky. Doufá, že se podaří vybudovat infocentrum pro seniory, v němž spoluobčané najdou nejenom radu a potřebné informace, ale budou se moci i potkávat a pobýt v příjemném prostředí. Podpoří rekonstrukci bazénu a dalších veřejných ploch ve městě, což ve Svitavách podle jejího názoru velmi zdařile pokračuje.

Je vdaná, manžel David je rovněž lékařem ve Svitavské nemocnici. Dcery Sára a Ema studují na univerzitě, syn Jan bude příští rok maturovat na zdejším gymnáziu.

Její volný čas vyplňují rodina, sport, psi a studium cizích jazyků.

„Když nejde o život, nejde o nic.“ (Jan Werich)