MgA. Lukáš Moravec

Desáté místo na kandidátce patří Lukáši Moravcovi. Je učitelem na Základní umělecké škole ve Svitavách, kterou navštěvoval před lety v roli žáka. Vyučuje hru na kytaru a trombon, vede dva žákovské soubory.

Na brněnské konzervatoři vystudoval hru na trombon, tentýž obor absolvoval na JAMU. Po studiu se vrátil do „své“ zušky jako pedagog.

Svitaváci ho znají i jako frontmana svitavské skupiny Do větru, hraje na kytaru, zpívá, je autorem hudby a spoluautorem textů, na nichž intenzivně pracuje s manželkou Lenkou. Kapela Do větru však není jeho jedinou, vystupoval a vystupuje se známými i méně známými hudebníky, hraje v kapele Franty Černého, uskupení Tony Joch nebo ve vlastní rodinné kapele.

Ve Sdružení pro město Svitavy není nováčkem, je členem zastupitelstva a členem kulturní komise, což vyplývá z jeho profesního zaměření. I nadále by se rád věnoval kultuře. „Ano, jsem v kulturní komisi, v níž je tým kreativních lidí, kteří umějí naslouchat i diskutovat,“ říká Lukáš Moravec o svém působení. Cílem v oblasti kultury je oživení akcí na náměstí. „Kromě velkých akcí, jakými jsou například Pivní slavnosti, chceme pravidelné týdenní akce, aby se posluchači za kulturou vraceli. Letos startujeme první ročník koncertů nazvaných Struny v podloubí,“ prozrazuje Lukáš Moravec. Koncerty se budou konat každé prázdninové úterý od 19 hodin před Nadací Josefa Plívy.

Manželka Lenka vyučuje na Speciální škole v Moravské Třebové a s manželem hraje ve skupině Do větru (na flétnu a příčnou flétnu). Syn Jáchym navštěvuje základní školu a je vášnivým výtvarníkem. Do rodiny náleží také pejsek Art.

Lukáš Moravec má kromě hudby rád společné výlety s rodinou a procházky se čtyřnohým parťákem.

„Hudba je klíčem do všech dveří.“