Alena Petrželová

Pro druhé volební období najdete na kandidátce Alenu Petrželovou. Pracuje jako staniční sestra v Léčebně dlouhodobě nemocných, která je umístěna v areálu Svitavské nemocnice.

Absolvovala Střední zdravotnickou školu ve Svitavách, coby novopečená zdravotní sestřička nastoupila hned do místní nemocnice na interní oddělení. Později přešla na oddělení ARO a v současné době na oddělení LDN.

Je známou tváří především pro mladé, řadu let totiž vede oddíl Pionýrské skupiny Vysočina. Za svou dlouholetou péči o nastupující generace obdržela v roce 2019 medaili Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 1. stupně za vynikající pedagogickou činnost. „Od doby studií se věnuje dobrovolnické práci s dětmi a mládeží, řídí a pozitivně ovlivňuje chod pionýrské skupiny Vysočina Svitavy. Cílem její výchovné práce je zvyšování psychické a fyzické zdatnosti, upevňování dovedností manuálních i teoretických a především vedení k týmové spolupráci; k dobrovolnické činnosti v Pionýru přivedla i celou svou rodinu,“ zdůvodnilo ministerstvo školství udělení medaile.

„Svitavy jsou mé rodné město, chtěla bych, aby se nám tady dobře žilo,“ vysvětluje Alena Petrželová, proč se rozhodla kandidovat. Ráda se zapojila do práce pro město i kvůli lidem ze sdružení. „Snaží se město aktivně měnit a jejich město jim není lhostejné,“ zdůrazňuje Alena Petrželová.

Na kandidátce SPMS není nováčkem, poslední čtyři roky byla zastupitelkou.

Oblasti jejího zájmu pro město vyplývají z jejího života, věnuje se zdravotnictví a sociálním službám a rovněž sportu s volnočasovými aktivitami.

Je vdaná, má dvě děti Aleše a Lenku, před 4 lety se stala babičkou vnučky Beátky.

Ve volném čase se vedle pionýrské skupiny zabývá turistikou a společenským tancem.

„Kdo si hraje, nezlobí.“ (Pierre Coubertin)