Mgr. Marta Bauerová

Číslo sedm na kandidátce Marta Bauerová je nováčkem jak ve sdružení, tak v komunálních volbách. Sedmým rokem řídí svitavskou knihovnu. Knihovny jsou neodmyslitelnou součástí jejího života, v brněnské vystřídala různé pracovní pozice, než zakotvila u nás ve Svitavách.

Vystudovala obor Vědecké informace a knihovnictví na Masarykově univerzitě v Brně. Pracovala v Knihovně Jiřího Mahena v Brně, nejdříve oddělení zpracování fondu, pak v hudebním oddělení. Ve Svitavách žije šestnáct let a svůj profesní čas věnovala svitavské knihovně.

„Myslím, že za šestnáct let, tedy dobu, po níž ve Svitavách žiju, se podařilo realizovat spoustu věcí a učinit tak život ve městě kvalitnější. Velmi ráda se budu nějakým způsobem podílet na dalším rozvoji města,“ říká Marta Bauerová. Plánuje věnovat se oblasti kultury a přeje si navázat na činnost a aktivity, které aktuálně probíhají. „Byla bych ráda, kdyby byla kultura ve městě podporována jako doposud, aby organizace i spolky spolupracovaly a byly partnery. A aby se podařilo kultivovat některá veřejná prostranství,“ naznačuje Marta Bauerová své plány.

Má několik přátel, kteří ji provázejí životem desítky let, a především dceru Terezu, která končí základní školu a od září nastupuje na gymnázium.

Marta Bauerová ve volném čase ráda čte (kupodivu!), věnuje se procházkám, kultuře, ráda jezdí na kole a plave.

„Jak chcete, aby lidé jednali s vámi, tak jednejte vy s nimi.“ (Bible, Nový zákon, Lukášovo evangelium 6, 31)