Bc. Ondřej Komůrka

Bronzový na kandidátce, ale jeho úsilí pro Svitavy má mnohem vyšší hodnotu. Pokud je ve Svitavách někdo tváří určité oblasti, pak hlasem Svitav je Ondřej Komůrka. Je neodmyslitelnou součástí řady akcí, jeho hlas slýcháme především na top akci Pivní slavnosti, ale také na vinném koštu, při různých představeních, prezentacích a v neposlední řadě také na koncertech svitavské kapely S.U.E., v níž hraje na ukulele a zpívá.

Ondřej Komůrka vystudoval Střední průmyslovou školu železniční, pak roční jazykovou školu v Brně English Centre. Absolvoval dvě jazykové stáže ve Spojených státech amerických na vojenské základně v San Antoniu. Na Ostravské univerzitě získal titul v oboru angličtina pro hospodářskou sféru a cestovní ruch, v Anglii složil zkoušku STANAG 4 z angličtiny (nejvyšší možná úroveň zkoušky pro armádu). V Praze absolvoval kurz pedagogiky.

S učitelstvím začínal ve Střední odborné škole obchodní v Poličce, posléze dvě desítky let učil na Vojenské střední škole a Vyšší odborné škole v Moravské Třebové angličtinu. V roce 2013 dokonce získal vyznamenání za dlouhodobé vzorné plnění úkolů v resortu ministerstva obrany.

Před čtyřmi lety kývl na výzvu a stal se ředitelem Střediska volného času ve Svitavách (předchůdcem střediska byl dům dětí a mládeže). „Cítil jsem, že po dvaceti letech učitelování bych potřeboval změnu. A středisko Tramtáryje ji potřebovalo taky…,“ říká Ondřej Komůrka o tom, proč přijal vedení střediska volného času. I kvůli tomu dokončil letos na jaře tříleté funkční studium pro ředitele SVČ a DDM.

Od roku 2010 je členem městského zastupitelstva, o čtyři roky později začal působit i v radě města. Aktivně se zapojuje do dění ve městě v oblastech kultury, sportu a volného času. „Pro mladé lidi se ve Svitavách děje mnohé, ale souhlasím, že bychom mohli dělat více. V první řadě začneme se skateparkem v Cihelně…,“ naznačuje šéf Tramtáryje, který projekt naplno podpoří.

Jeho manželka Andrea učí na základní škole, dcera Magdaléna navštěvuje gymnázium v Poličce, syn Jonáš bude končit základní školu.

Volný čas Ondřeje Komůrky vyplňují muzika a moderování, jak už bylo řečeno, sport obecně, ukulele a rodina.

„Nemusíš mít důvod pomáhat druhým.“