Jaroslav Donda

Sympatizuje se Sdružením pro město Svitavy už 9 let. Při práci pro SPMS se věnuje oblasti sportu a volný čas a nově také oblasti kultury.

Vystudoval Střední odborné učiliště stavební. Bezmála deset let pracoval ve společnosti Westrock, zabýval se předtiskovou přípravou. Nyní je už šestým rokem technikem ve Středisku kulturních služeb.

Do práce v SPMS se zapojil v roce 2013. „Nebyl a není mi lhostejný život ve městě a chci svou prací přispět dobré věci,“ objasňuje Jaroslav Donda, proč se rozhodl angažovat pro město.  „Vím, že je to ta nejlepší volba, SPMS dělá pro město vše, co může. A ještě daleko více…,“ objasňuje vzápětí, proč zvolil právě SPMS. A vypočítává projekty, které se v minulosti podařily: park Patriotů, Vodárenský les, rekonstrukce dětského dopravního hřiště, zpřístupnění zahrad Sv. Vincence z Pauly, nové cyklostezky, Sváťova stezka, rozkvetlé město – výsadba květin, popelnice na plasty do každé rodiny a spousta dalšího…

Jaroslav Donda má zcela jasno v tom, co by mělo být za další volební období ve Svitavách jiného: „Byl bych rád, kdyby se během této doby podařil vyřešit problém dopravy ve městě. Plně tomu věřím díky začínající stavbě obchvatu,“ říká.

Jeho manželka Ema je asistentkou pedagoga v základní škole Felberova, dvojčata Adam a Dominik chodí do 5. třídy. Adam se věnuje moderní technice, má rád matematiku, jízdu na kole a fotbal,   Dominik je vášnivý rybář, navštěvuje ZUŠ, kde se věnuje hře na bicí, a rád si zahraje s bratrem fotbal.

Rodina, auto-moto veteráni a domácí dílna, to je volný čas Jaroslava Dondy.

„Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.“ (Antoine de Saint-Exupéry)