Web města Svitavy získal stříbro

V 25. ročníku soutěže Zlatý erb 2023 o nejlepší webové stránky měst a obcí si velmi dobře vedly Svitavy. Oficiální web města obsadil 2. místo v rámci měst Pardubického kraje. Soutěžilo 14 městských webů, zvítězil ten chrudimský. Pro Svitavy je to posun vzhůru, neboť vloni svitavský web obsadil 3. místo. Při hodnocení odborná komise složená ze zástupců IT odborníků, zaměstnanců Krajského úřadu Pardubického kraje a Univerzity Pardubice brala zřetel zejména na to, jak weby slouží návštěvníkům. Dále se hodnotila kvalita elektronických služeb včetně využití e-identity občana, responzivní design, optimalizace webu a také povinně zveřejněné informace dle vyhlášky. Cenu za Svitavy převzala v Pardubicích 6. 4. 2023 místostarostka města Ditta Kukaňová.

Je třeba dodat, že město nyní pracuje na rozšíření služeb městského webu, a to zejména na rozšíření služeb Portálu občana (lidé získají např. možnost platit poplatky městu z domu pomocí platební brány) a také na implementaci části, která je věnována zejména návštěvníkům města, turistům, ale i těm, kteří hledají informace o tom, jak trávit ve městě a okolí volný čas. V minulých dnech také došlo k vylepšení vyhledávání kontaktů na městském úřadě.

Máte nějaký námět na další vylepšení webu? Kontaktujte nás např. na adrese sdruzeni@sdruzenipromestosvitavy.cz.