Valná hromada SPMS

Valná hromada Sdružení pro město Svitavy zasedla na konci února, aby projednala několik důležitých záležitostí. Především rozpočet města na rok 2023 – projednány byly mj. také některé důležité připravované kapitálové výdaje města (např. důležitý přivaděč do průmyslové zóny, pokračování rekonstrukcí chodníků, rozšiřování parkovacích stání a parkovacích míst ve městě, cyklostezka do Koclířova, vodovod pod obchvatem, oprava koryta Studeného potoka, dokončení projektové dokumentace na zbudování Muzea mechanických betlémů, rekonstrukce krytého bazénu, rozšíření ZUŠ, kolumbárium na hřbitově, kompletní výměna pouličního osvětlení, modernizace sběrného dvora atd.). Členové SPMS dlouze jednali o úpravách cen za parkování na náměstí. Šlo o reakci na výzvu starosty města, aby se po roce od vyhlášení některých úprav provedla na základě zkušeností případná revize cen. Lidé a volební strany zastupitelstva měli předkládat do 28. 2. návrhy. Během téměř tří a půl hodinového jednání se přítomní dozvěděli také základní informace o fungování komisí rady a výborů zastupitelstva nebo o další tradiční připravované aktivitě SPMS ve vztahu k svitavské zeleni a životnímu prostředí.