Ing. Pavel Čermák

Patří k zakladatelům SPMS, a ač v zaslouženém důchodu, stále se zajímá o dění ve městě. Pavel Čermák byl již v minulosti svitavským (v letech 2002 až 2006), věnoval se oblasti podnikání, životního prostředí a dopravě.

Vystudoval Střední ekonomickou školu ve Svitavách a Vysokou školu ekonomickou v Praze, pak 37 let pracoval jako bankéř ve Svitavách, následně se věnoval financím a ekonomice v Pardubicích v Krajské záchranné službě.

Ve Sdružení pro město Svitavy působil v oblasti životního prostředí, sportu a investic. Nyní bude podporovat SPMS mimo kandidátní listinu. A proč SPMS? „Protože to umíme,“ říká lakonicky, ale výstižně Pavel Čermák.

Za poslední roky se podle jeho názoru velmi povedly úpravy stadionu a okolí, také stezky v okolí Rosničky, vítá i pokračování bezbariérových chodníků a opravy Langerovy vily. Za další čtyři by chtěl vidět, že se z rybníka Rosnička opět stane rybník. „A také aby došlo k úpravě dopravního značení v některých ulicích, myslím tím ustanovení jednosměrek, aby se dalo bez problémů projíždět i parkovat,“ dodává Pavel Čermák.

Manželka Jana sdílí se svým mužem pozici důchodce, děti Pavel a Petra pracují ve Slavii. Vnuk Filip a vnučka Denisa navštěvují pátou třídu.

Ve volném čase chodí Pavel Čermák do přírody, čte knihy se sci-fi tematikou.

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ (Friedrich Wilhelm Nietzsche)