Seniorcentrum bude zrekonstruováno a rozšířeno

Město Svitavy uvažovalo o záměru rozšíření Seniorcentra o další lůžka. Podalo žádost o dotaci do dotačního programu Ministerstva práce a sociálních věcí na výstavbu tohoto objektu. Projekt byl v silné konkurenci jiných žádostí podpořen částkou 34 mil. Kč z celkových 91 mil. Kč včetně DPH. Díky projektu vznikne domov s kapacitou 75 lůžek včetně čtyř lůžek odlehčovací služby. Projektový záměr přístavby objektu navýší kapacitu o 17 dvoulůžkových pokojů a dva jednolůžkové pokoje domova se zvláštním režimem. Předpokládané otevření samotného provozu objektu je plánováno na leden 2020. Mimo rozšíření kapacity bude v rámci projektu řešena rekonstrukce kuchyně a jídelny, které by mohly sloužit i pro stravování široké veřejnosti. Celá tato přístavba objektu Seniorcentra nejen že pomůže rozšířit kapacitu, ale i výrazně sníží provozní náklady z rozpočtu města. Dále také dojde k vytvoření 21 pracovních míst v sociálních službách.