Čuhelová Monika Mgr.

4Čuhelová Monika Mgr.

Psycholožka, vedoucí Mateřského a rodinného centra Krůček (*1974)

Můj život je především má rodina a má práce a obojí mě moc baví. Jako maminka třech dětí (v roce 2014 ve věku 6, 9, 12), majitelka rodinného domu a velké zahrady, manželka a partnerka muže pracujícího v manažerské pozici, šéfová neziskovky, panička psa a žena s miliony nápadů a koníčků žiju radostný a naplněný život. S rodinou se rádi bavíme, učíme, cestujeme, hrajeme a hlavně se snažíme mít se vždy rádi a být si oporou.

V současné době již osmým rokem vedu Mateřské a rodinné centrum Krůček, kde se nám společnou prací v týmu podařilo dosáhnout velkých úspěchů (otevření Hlídacího centra BabyKrůček, podpora rodičů při návratu na trh práce či podnikání, zvyšující se návštěvnost, pořádání velkých akcí, mezinárodní dobrovolnictví), ale hlavně nás práce naplňuje. Osobně v Krůčku mimo manažerské činnosti pracuji především jako psycholožka v poradně (vztahové a výchovné problémy) a jako lektorka. Práci v Krůčku dělám s velkým nasazením a je to oblast mého života, na kterou jsem velmi hrdá.

Zároveň jsem také podnikatelka v oboru mimoškolní vzdělávání a psychologické poradenství – jezdím po republice a školím týmy, skupiny rodičů, učitelů v tématech komunikace, time-mangement, rodičovských a výchovných kompetencích… Vystudovala jsem psychologii a sociologii na FSS MU Brno a sociální práci v Hradci Králové, stále se vzdělávám, příležitostně publikuji v časopisech věnujících se rodině a výchově.

Mimo rodinu a práci mě baví osobnostní rozvoj, ráda a hodně čtu, dívám se na filmy, poslouchám muziku, cvičím jógu.
Ve Svitavách žiji dvanáct let, vybrali jsme si je, respektive část Lačnov,  jako místo k životu. Svitavy bych si nevybrala, kdyby mi bylo 18, chybí mi tady zázemí a kultura pro mladé lidi. Ale pro život s rodinou jsou pro mě ideální a vidím na konkrétních příkladech, že se za dobu, co tu jsem, mění (pro mě a naši rodinu k lepšímu) – Vodárenský les, Brand…

V politice se věnuji rodinné a sociální oblasti. Osobně si cením toho, že Svitavy získaly ocenění Obec přátelská rodině, a budu pracovat na tom, aby byly oceněny znovu, protože prorodinná politika je ve městě na špičkové úrovni a jsme inspirací i pro jiná města. Myslím si, že pro rodiny se musí dělat maximum, protože v dětech je naše budoucnost a jak je vychováme, takový bude svět, ve kterém budeme žít. V sociální oblasti je pro mě podstatná funkční síť sociálních služeb, kde své místo najdou všichni potřební. Obecně jako velmi důležitou vnímám podporu neziskového sektoru, který je ve funkčním městě nenahraditelný a svitavským neziskovým organizacím patří velký dík za to, co dělají.

Hodnoty, na kterých stavím svůj život, jsou svoboda, zodpovědnost, radost a láska.

Položky označené * jsou povinné
Vaše jméno a příjmení
* Váš e-mail
Váš telefon
* Vaše zpráva

Sem napište svůj dotaz nebo vzkaz.

Vyplňte prosím výsledek (číslo)
* tři plus pět