Volební program 2018

Volby do zastupitelstva 2018 - Svitavy

Společně s Vámi měníme Svitavy

Vážení a milí Svitavané,

po nezbytných registracích kandidátní listiny a jmenného seznamu kandidátů je jasné, kolik politických subjektů a kolik lidí se uchází o zastupitelský mandát v našem městě. Volit se bude 26 zastupitelů, a to ve dnech 5. a 6. října 2018.

Na naší Facebook stránce vám postupně budeme představovat kandidáty za Sdružení pro město Svitavy (SPMS). Naší výhodou je skutečnost, že SPMS pracuje permanentně jako tým, který se pravidelně schází, který po celé volební období pracuje ve vlastních pracovních skupinách a ve všech orgánech, komisích a pracovních skupinách ve městě. Ne všichni byli v minulých volbách zvoleni, ale všichni se zapojovali do práce po celé volební období. Nebyli jsme tedy v situaci, že bychom těsně před volbami začali shánět a přemlouvat lidi, aby šli na naši kandidátku. O kandidátce jsme se s lidmi naopak bavili na valných hromadách a na všech setkáních, které pro členy SPMS a jeho příznivce připravujeme. Snažili jsme se o to, abychom kandidátku sestavili zajímavě a genderově vyváženě, abychom na kandidátku dali i nové lidi. A tak jsme se rozhodli střídat muže a ženy, zkušené s nováčky a doufáme, že se to podařilo. Každý se aktivním způsobem podílel na reálném volebním programu, který představíme v měsíci září. A je potřeba zdůraznit, že na jeho vzniku se podíleli i ti, kteří na kandidátce nejsou.

Chceme Vám každého kandidáta představit jednotným způsobem – aktuální fotografie, krátký medailon a otevřený, naprosto neformální rozhovor. V zásadě se tak voličům představí částečně každý sám. Rozhovory nejsou volebním programem, i když reagují na aktuální témata života kolem nás a každý v něm představuje to, s čím do voleb jde. Jsou také lidským vyznáním městu. Rozhovory se všemi kandidáty vedl Radoslav Fikejz a byly vedeny tak, že řada z nich je ryze osobních, někdy vážných, jindy úsměvných.

Ujišťujeme Vás, že Sdružení pro město Svitavy bude vést slušnou a korektní kampaň vzhledem k ostatním subjektům na místní politické scéně. Ostatně se o to snaží po celou dobu svého trvání. Zajímá nás spíš, CO UDĚLÁME MY, než to, CO DĚLAJÍ OSTATNÍ.

SPOLEČNĚ S VÁMI MĚNÍME SVITAVY – to je nejen ústřední heslo naší volební kampaně, ale zejména filozofie vztahu ke spoluobčanům. Opravdu stojíme o partnerství s Vámi.

Zajímá vás více?

• Náš volební program pro roky 2018 - 2022 si můžete prostudovat zde.
  • Naše kandidáty pro říjnové volby do zastupitelstva si můžete prostudovat zde.