Připravuje se rekonstrukce krytého bazénu

V prosinci 2015 zorganizovalo město kulatý stůl k rekonstrukci plaveckého bazénu. Vedení města vzalo v potaz připomínky občanů (zejména k zachování plaveckých drah) a připravilo projekt „Rekonstrukce a rozšíření objektu krytého bazénu“. Do provozu byl bazén uveden v roce 1994, po více než 20 letech užívání je rekonstrukce a dostavba nutností. Přestavba a dostavba svitavského bazénu na moderní soudobé zařízení bude obsahovat krytý víceúčelový bazén s plaveckou částí. Bude tu plavecký bazén, brouzdaliště pro nejmenší děti, výukový a herní bazén pro dorost, dojezdový bazén tobogánu a relaxační bazén, který může sloužit buď pro wellness nebo pro plavání kojenců a batolat. Součástí relaxačního centra je část wellness a saunový svět. Náklady na vlastní stavbu a vybavení se odhadují na 146 milionů korun bez DPH. Na přestavbu si město bude muset vzít úvěr, neboť evropské dotace na podobné účely pravděpodobně nebudou dostupné. Na začátku února 2016 byla vybrána firma, která zpracuje projektovou dokumentaci (Atelier 11 z Hradec Králové), samotná stavba by měla začít v červnu 2017.